Google sustine articolele ce contin backlinks, daca sunt menite sa informeze utilizatorii, sa educe audienta unui anumit site sau sa faca cunoscuta o cauza sau  o companie, insa sunt anumite reguli care trebuie respectate pentru a nu incalca termenii si conditiile.

De exemplu, trebuie evitat numarul foarte mare de link-uri catre site-ul companiei in interiorul articolelor iar asta poate fi din vina unui jurnalist fara experienta asupra subiectelor despre care scriu. De aceea este indicat sa fie facuta o cercetare inainte de publicarea unui articol.

In plus, articolele nu trebuie publicate pe foarte multe site-uri sau prea multe articole pe cateva site-uri mari, dozajul este cheia succesului.  In plus, este foarte important sa nu se foloseasca acelasi continut sau un cotinut similar in mai multe articole pentru a evita deteriorarea perceptiei Google asupra site-ului tau si a ii scadea rapid rankul.

Pe langa cele enumerate, site-urile care accepta sa publice aceste articole trebuie sa analizeze situatia cu grija inainte de a actiona. Este foarte important sa se publice articole care sunt adresate publicului tinta al site-ului respectiv, care contin informatii utile si care nu sunt plagiate.

Google acorda o atentie sporita site-urilor care dezvolta campanii de link-uri pentru ca acestea, daca nu sunt dezvoltate si aplicate corect, pot afecta intreg internetul. De obicei, atunci cand accentul se pune pe contruirea de link-uri, calitatea continutului articolului are de suferit, neacordandui-se prea mare atentie poate cauza experiente negative pentru utilizatori.

Totodata, administratorii de site-uri care sunt agasati de cereri abuzive de genul: „Posteaza articolul meu!” sunt incurajati sa raporteze aceste situatii prin formularul special. In final, trebuie inteles ca imaginea creata online este foarte importanta pentru increderea potentialilor clienti, pentru ca acestia sa apeleze la serviciile companiei tale, asa ca cea mai eficienta solutie este sa imbunatatesti permanent site-ul, continutul, articolele si chiar si campaniile de link-uri, iar rezultatele vor fi pe masura.